Luther en rykdom

image_pdfimage_print

We know how hypocrites loudly call on God whenever they desire relief from their distresses, and yet shut up their hearts by wicked obstinacy. — John Calvin

 

Luther en rykdom

In sy lesings oor Genesis sê Luther onder andere:

Ek is nou 60 jaar oud. Ek het baie voorbeelde soortgelyk aan dié van Laban, wie se rykdom skielik verdwyn het, gesien. Ek kan die voorbeelde van sekere mense, selfs in die klein dorpie van Mansfield,  my tuisland, noem. En in ander stede –in Leipzig, Freiberg en baie ander plekke waar daar myne is. Daar is baie goeie voorbeelde van mense wat geplunder het en groot rykdom bymekaar gemaak het. Maar nou bly daar nie eers ‘n enkele sent van hulle oorvloedige rykdom oor nie. Hulle is soos Haggai sê: Julle is soos ‘n dagloner wat sy loon in ‘n stukkende beursie steek (1:6). Hoekom het dit gebeur? Wat julle nog huis toe gebring het, het Ek laat verdwyn. God laat rykdom versprei.

 

image_pdfimage_print