Algemene foute wat ons maak (4)

image_pdfimage_print

As by the grace of God we are what we are, so by his grace it is we are not what we are not. —Francis Burkitt

Algemene foute wat ons maak (4)

Ek gaan onder andere van Dave Craft se Mistakes Leaders Make (2012) gebruik maak.

Ons gaan nou verder met die probleem as vergelyking met ander my tevredenheid vervang.

Wie gee jou miskien die reg om te dink jy is beter as iemand anders?  Het jy miskien iets wat jy nie van die Here af gekry het nie? Nou ja, as jy alles van Hom af gekry het, waarom gaan jy so te kere asof dit jy self is wat so goed is (1 Korintiërs 4:7 – Die Boodskap).

 

Net na Jesus drie maal vir Petrus gevra het of hy Hom liefhet, lees ons hierdie interessante gesprek tussen Jesus en Petrus: Toe Petrus omdraai, sien hy die dissipel volg vir wie Jesus baie lief was, wat ook by die maaltyd na Jesus se kant toe oorgeleun en gevra het: “Here, wie is u verraaier?” Toe Petrus hom dan sien, vra Petrus vir Jesus: “Here, en wat van hom?” Jesus antwoord hom: “As Ek wil hê dat hy in die lewe moet bly totdat Ek weer kom, is dit nie jou saak nie. Volg jy My!” (Johannes 21:20 – 22). Sjoe, dit is darem reguit woorde van Jesus.

Bybelse nederigheid is om tevrede te wees met wie jy is. Kragtens die genade wat aan my gegee is, sê ek vir elkeen van julle: Moenie meer van jouself dink as wat jy behoort te dink nie, Nee, lê jou liewer daarop toe om beskeie te wees in ooreenstemming met die maat van geloof wat God aan elkeen toebedeel het (Rom 12:4). Die belangrike is dat ek moet weet wie ek is – my strek- en swakpunte.  Ek moet ook weet dat ek is waar God my geplaas het – ek moet God heelhartig dien waar ek is en nie waar ek graag wil wees nie: Ek sê dit nie omdat ek gebrek ly nie, want ek het geleer om my in alle omstandighede te behelp (Filippense 4:11). Ek moet God dien daar waar ek is  – jy kan Hom tog nie dien waar jy nie is nie. Wat moet ek doen daar waar Hy my geplaas het? God in sy almag het my hier geplaas en gesê wat ek moet doen en gee my die energie om dit te doen.

In die volgende blog gaan ons na die volgende fout wat ons in ons lewens maak, kyk.

image_pdfimage_print

You may also like...