4 Mei: Moenie twyfel nie, kyk net!. – Jan van der Watt

image_pdfimage_print

Joh 10:12-42 (fokus 10:31-42)

As die twyfel of God bestaan en my liefhet my bekruip en soms so skielik en onverwags oorval, het ek myself al baie afgevra: wat meer moes God gedoen het om my te oortuig dat Hy my regtig liefhet? En ek moet erken… ek kan nie eintlik aan iets dink wat God nog moes gedoen het nie. As ek terugkyk oor my lewe is daar so baie plekke waar ek die spore van sy liefde my lewenspad sien kruis.

Juis dit vra Jesus vir die Jode: hulle wil Hom doodmaak, maar waaroor? Hy het dan net goed gedoen? (10:32). Dit is amper asof hoe meer goed Hy doen hoe meer wil hulle hom doodmaak. Een ding is duidelik: die fout lê nie by Jesus nie, maar by daai klomp ander mense. Dit is nie Jesus wat nie genoeg gedoen het nie, maar hulle wat nie kan raaksien wat Hy gedoen het nie.

Juis dit is ook te dikwels die storie van ons lewens. Ons land in allerhande krisisse en twyfels omdat ons oë verdof. Ons wil eenvoudig nie raaksien wat Jesus vir ons gedoen het en nog vir ons wil doen nie.

Die vraag bly, wat meer moet Jesus vir jou doen voordat jy Hom heeltemal en sonder allerhande twyfels en vrae sal vertrou? Kom ons begin tel wat Hy al gedoen het: Hy het vir jou gesterf, Hy het jou sonde vergeef, Hy geen jou n nuwe lewe…

image_pdfimage_print

You may also like...