8 Junie: Hoekom slaap mense in die kerk?. – Jan van der Watt

image_pdfimage_print

Hand 19:21-20:12 (fokus 20:7-12)

 ʼn Klein seuntjie het eenmaal vir sy ma gesê hy dink die kerk is so stil omdat die mense so slaap. Daar is darem troos vir die arme dominees in wie se kerke dit gebeur. Dit het met Paulus ook gebeur – Eutigus het tydens een van Paulus se preke op die vensterbank aan die slaap geraak en bo uit die venster van die gebou uitgeval (20:9).

Ons mag so bietjie grappies maak oor die geslapery in die kerk, maar eintlik is dit een van die dinge wat my nog altyd laat wonder het… hoekom kom mense kerk toe om te slaap? Of is dit dalk dat hulle nie bedoel om te slaap nie, maar dat hulle nie anders kan nie. Dit wat daar gebeur kan hulle eenvoudig nie wakker hou nie. ‘n Mens wonder.

Daar is seker baie redes waarom mense die moeite doen om kerk toe te kom en dan daar kom slaap. Tog is elke persoon wat ek in die kerk sien slaap vir my soos ʼn preek op sy eie. Dit laat my wonder waarom ek daar is. Wat kom doen ek daar? Sit ek nie ook dalk met my oop oë en al en slaap nie?

As jy weer iemand in die kerk sien slaap… moenie te lank vir hom kyk nie. Dink liewer aan die redes waarom jy daar is.

image_pdfimage_print

You may also like...