Ek twyfel aan God

image_pdfimage_print

He who complains of the weather, complains of the God who ordained the weather! —William Law

Ek twyfel aan God

Bestaan God werklik? Kom God sy beloftes na? As ek twyfel – en almal van ons twyfel op een of ander stadium – waar in die Bybel kan ek weer sekerheid kry? Bible Gateway het hulle lesers gevra om verse wat hulle help as hulle twyfel, te identifiseer. Hier is die vyf algemeenste verse:

 

  • Jeremia 29:11 – 13: Ek weet wat Ek vir julle beplan, sê die Here: voorspoed en nie teenspoed nie; Ek wil vir julle ‘n toekoms gee, ‘n verwagting! Dan sal julle My aanroep, tot My kom bid, en Ek sal julle gebede verhoor. Julle sal vra na my wil en julle sal dan my wil ken as julle met julle hele hart daarna vra.
  • Psalm 91: Hy wat by die Allerhoogste skuiling vind en die beskerming van die Almagtige geniet, hy sê vir die Here: “U is my toevlug en my veilige vesting, my God op wie ek vertrou.” (Eintlik die hele psalm.).
  • Psalm 27:13 – 14: As ek darem nie geglo het dat ek die goedheid van die Here sal sien in die land van die lewendes nie … ! Vertrou op die Here! Wees sterk en hou goeie moed! Ja, vertrou op die Here!
  • Jesaja 54:16 – 17: Dit is Ek wat die ambagsman geskep het, die ambagsman wat die vuur aanblaas en allerhande wapens daarin smee. Dit is Ek wat die verwoester geskep het om af te breek. Geen wapen wat gesmee word om jou aan te val, sal iets uitrig nie; elkeen wat vals teen jou getuig, sal gestraf word. Dit is hoe Ek, die Here, vir my dienaars sorg. Ek laat geregtigheid aan hulle geskied, sê die Here.
  • Spreuke 3:5 – 7: Vertrou volkome op die Here en moenie op jou eie insigte staat maak nie. Ken Hom in alles wat jy doen en Hy sal jou die regte pad laat loop. Moenie dink jy het die wysheid in pag nie, dien die Here en vermy wat sleg is.

Feitlik al die verse erken terugslae en beproewings, maar almal bevestig die gesag en trou van God

image_pdfimage_print

You may also like...