Ek vra om verskoning

image_pdfimage_print

 

Many of us cannot reach the mission fields on our feet, but we can reach them on our knees. —T.J. Bach

 

Ek vra om verskoning

Dit klink snaaks, maar baie mense weet nie hoe om om verskoning te vra nie. Ons moet die verskil tussen ‘n opregte, nederige verskoning en bestuur van jou eie beeld ken. Daar is veral vyf foute wat ons maak as ons om verskoning vra.

  • Ek is jammer vir almal

‘n Verskoning word beperk tot die persoon of persone wat direk deur jou verkeerde optrede geraak is. As jy ‘n lidmaat seergemaak het, teken jy nie verskoning teenoor die hele gemeente aan nie, maar spesifiek teenoor daardie lidmaat,

 

  • Ek is jammer vir alles

Vra verskoning vir wat jy verkeerd gedoen het. Die verskoning moet spesifiek wees.

 

  • Ek is jammmer as …

Ek is jammer as my verkeerde gedrag vir jou seergemaak het … Eintlik is dit nie ‘n verskoning nie. Laat jou jammer jou jammer wees – los die as.

 

  • Ek is jammer, maar …

Ek is jammer ek was so onbeskof, maar ek was moeg. Al bevat dit die woordjie jammer is dit nie eintlik ‘n verskoning nie. Sodra jy die woord “maar” byvoeg, is dit nie meer ‘n verskoning nie.

 

  • Ek is jammer … uiteindelik

Geregtigheid wat uitgestel word, is nie meer geregtigheid nie. Net so met ‘n verskoning. Moenie die fout maak deur te lank te wag voor jy ‘n verskoning aanteken nie. Vra so gou as moontlik om verskoning.

 

Op een of ander stadium gaan almal van ons ‘n fout maak en om verskoning moet vra. Vermy hierdie vyf basiese foute.

 

image_pdfimage_print