Jesus: die Vriend van sondaars

image_pdfimage_print

The story of every great Christian achievement is the history of answered prayer. —E.M. Bounds

 Jesus: die Vriend van sondaars

In Markus 2:13 – 17 lees ons van Jesus se roeping van Levi, die tollenaar. Is jy ‘n vriend van sondaars? Spandeer jy tyd saam met mense wat Jesus Christus nie ken nie? Wie se lewens vir jou onaanvaarbaar is? Wie se reputasie onder “goeie mense soos ons” ‘n verleentheid of selfs ‘n skandaal is? Hou jy van sondaars? Gee jy om vir hulle? Reik jy uit na sondaars? Dien jy hulle? Is ons soos Jesus?

 

Hierdie gedeelte sal baie van ons oortuig. Hoekom?

  • Meeste van ons spandeer maar min tyd saam met sondaars.
  • Baie van ons dink soos moderne Fariseërs. Ons is soos die Fariseër in Lukas 18:11: O God, ek dank U dat ek nie soos  ander mense is nie: diewe, bedriërs, egbrekers, en ook nie soos hierdie tollenaar nie. Ons glo ons is super-heiliges en God is bevoorreg dat ons deel van sy span is. Ek vas twee keer in die week en ek gee ‘n tiende van my inkomste (18:12). Dit sou baie beter gewees het as ons maar soos die tollenaar gebid het: O God. Wees my, sondaar, genadig (18:13). Sondaars besef hulle het God se genade desperaat nodig – hulle is op niks geregtig nie. Ons kan dankbaar wees, want ons is sondaars van wie die sonde vergewe is deur genade onbeskryflik groot. Daardie genade moet my lei om, soos Jesus, ‘n vriend van sondaars te wees.

 

In hierdie gedeelte sien ons vir Jesus, die vriend van sondaars, waar Hy na iemand uitreik wat sosiaal verwerp en geestelik ongesond is. Kyk na al die karakters in die gedeelte en vra dan: “Met wie identifiseer ek my die meeste? Het ek sondaars lief en dien ek hulle soos Jesus gedoen het?”

 

Jesus was ‘n vriend van sondaars. Hy reik uit na diegene wat sosiaal verwerp is; Hy genees diegene wat geestelike siek is; Hy versorg hulle en spandeer tyd saam met hulle; Hy het hulle liefgehad. As dit waar is van ons Meester, moet dit nie ook waar wees van ons nie. Dit moet een van ons voornemens vir 2016 wees: “Ek gaan meer tyd met sondaars spandeer.”

 

image_pdfimage_print