Jy kan nie vir twee base werk nie

image_pdfimage_print

As the first step heavenward is humility, the first step hellward is pride. —John Mason

Jy kan nie vir twee base werk nie

Jy mag naas My geen ander gode hê nie (Eksodus 20:3)

In Matteus 6:24 praat Jesus van twee base: God en Mammon. Dit gaan oor waar ek my vertroue plaas: Is dit liefde vir God of is dit op die trapmeul van geld en besittings – Mammon. Ek het of vir God of vir Mammon lief. As ek dink ek kan beide liefhê, mislei ek myself.

 

 Jesus roep ons op om ons lewenstyl te vereenvoudig en eerder op sy koninkryk te fokus. Ek moet meer aan God se toekomstige koninkryk dink, want daardie koninkryk bepaal hoe ek nou lewe. Ek moet meer tyd spandeer om te dink oor wat God vir my van die toekoms vertel het. Deur na te dink oor die toekoms hoor ek wat God nou van my verwag – ek sien wat werklik nou saak maak.

 Geld vries my hande en voete; geld verhard my hart. As ons nie versigtig is nie, kan dit maklik iets word waarsonder ons nie kan klaarkom nie.

 Alles begin by God se genadegawes aan ons. Ons sien dit baie duidelik daarin dat Hy sy Seun na die wêreld gestuur het. Daarom moet ons ook aan ander gee – vrywillig, met blydskap, gretig en opofferend. Ek moet volgens my vermoë gee.

image_pdfimage_print