Ek is bekommerd – en kla

image_pdfimage_print

If you once love Him, you will study to please Him.” – John Newton 

Ek is bekommerden kla

Vit baie van ons voel dit of die las wat ons elke dag moet dra swaarder en swaarder word; ons te-doen lysies word langer en langer; ons verantwoordelikhede raak meer en meer. Ons is so bang ons vergeet om iets te doen en dan word dit nie gedoen nie. Ons wil so graag alles onder beheer hou.

Ek kan tog nie elke klein besonderheidjie in my lewe orkestreer nie – ek kan tog nie vir alles beplan nie. As dinge dan nie uitwerk soos ek dit beplan het nie, word ek bang, In plaas daarvan dat ek die dinge waarvoor ek bang is, beheer, beheer vrees my. Maar ons is tog nie werklik in beheer nie – God is.

In sommige kringe het om te kla ‘n statussimbool geword – wie se lewe is die besigste en wie het die meeste om oor te kla. Om die waarheid te sê ons raak bekommerd as ons nie iets het waaroor ons ons moet bekommer nie!

In sy bergrede praat Jesus oor die sorge van die lewe (Matteus 6:25 – 34). Vertroue is die teenoorgestelde van bekommernis. Om te vertrou beteken dat ek alles glo wat Jesus Christus oor Homself gesê het. Luister net hoe stel die psalmis dit: Vir die mens wat in gevaar verkeer, is die Here ‘n toevlug. Daarom vertrou almal wat u Naam bely, op U, want U, Here,  laat dié wat vra na u wil, nie in die steek nie (9:10 – 11). Dit beteken ons moet terugkyk op ons lewenspad en sien waar Hy  ons oral in die verlede versterk het. Ons weet wat Hy gesê het, en daarom kan ons die toekoms met vertroue tegemoet gaan.

Daar is baie waaroor ons ons in hierdie lewe kan bekommer. Daar is egter altyd meer redes om te vertrou. God was getrou in die verlede Omdat Hy sy eie Seun gestuur het om ons van sonde te verlos, kan ons Hom met ons bekommernisse en vrese vertrou. Wanneer die lewe se onverwagte uitdagings dreig om ons te oorweldig, wanneer ons bekommerd is en snags wakker lê, moet ons na die kruis kyk en glo en vertrou op dit wat God reeds gedoen het en wat Hy gesê het Hy nog sal doen.

Werp al julle bekommernisse op Hom, want Hy sorg vir julle (1 Petrus 5:7).

 

image_pdfimage_print