Ek is Nommer een!

image_pdfimage_print

 

When the hosts of the enemy distress you, when your frame is fevered and your passions roused, when you say in your heart, “What shall I do?” Elisha’s words shall give you your answer, “Fear not, for they that be with us are more than they that be with them.” –Hiëronimus

 

Ek is Nommer een!

Hoe dikwels hoor ons nie: “As jy iets in die lewe wil hê, moet jy daarvoor baklei!” Is dit nie hoe baie van ons dink en praat en leef nie? Ons wil meer geld en besittings en plesier hê en sal alles in ons vermoë doen om dit te kry. Ek is eerste en niemand anders maak saak nie. Die sterkes wen; die swakkes verloor.

 

Maar nou kom Jesus en Hy sê: Geseënd is die sagmoediges, want hulle sal die nuwe aarde ontvang (Matteus 5:5). Wat beteken sagmoedig? Ek plaas ander eerste en myself laaste en God bo almal. Dit mag beteken dat ons ‘n bietjie in hierdie sondige, tydelike wêreld verloor, maar kyk wat kry ons: hulle sal die nuwe aarde ontvang. Die wêreld sê dat as jy iets wil hê, moet jy daarvoor baklei; Jesus sê dat as jy die wêreld wil hê, moet jy dit opgee. As jy net vir hierdie wêreld leef, gaan jy uiteindelik alles verloor.

 

Sagmoedigheid is nie swakheid nie. Dit beteken nie dat ek ‘n sagte mens moet wees waarop almal kan trap nie. Moses was ‘n sterk en suksesvolle leier. Maar luister net hierna: Moses was ‘n uiters sagmoedige man, meer as enigiemand anders op aarde (Numeri12:3). Jesus was ook sagmoedig: Neem my juk op julle en leer van My, want Ek is sagmoedig en nederig van hart (Matteus 11:29). Tog het Hy nie ‘n oomlik gehuiwer om ‘n sweep te neem en die handelaars van die tempelterrein te verjaag nie. Sagmoedigheid is beslis nie sagtheid nie. Dit is krag wat onder beheer is en tot voordeel van ander is.

 

Hoe kry ek sagmoedigheid? Ek kan dit nie koop nie; ek kan nie daarvoor werk nie. Ek moet daaroor besluit. Ek moet hartseer wees oor my sonde. Hartseer lei tot sagmoedigheid.

 

image_pdfimage_print