Emosie kan nie aanbidding ondersteun nie

image_pdfimage_print

 

Beware of despairing about yourself; you are commanded to place your trust in God, and not in yourself – Augustinus

 

Emosie kan nie aanbidding ondersteun nie

There are times when it is really easy to follow Jesus, and then there are times when it is really difficult – Perry Noble

As ek in die erediens sit en ons sing ‘n kragtige lied is dit maklik om Jesus te volg. As ek op die strand sit en na die branders luister, is dit maklik om Jesus te volg. As ek in die Wildtuin sit en die sonsondergang sien, is dit maklik om Jesus te volg. Maar: as die taxi voor my inry? As ek in die verkeer vassit? As ek familielede verloor? Dan is dit nie meer so maklik nie.

 

Om Jesus te volg word nie bepaal deur hoe ek voel nie – dit is ‘n daagllikse besluit om Hom te volg al is dit moeilik. As ek probleme ondervind, beteken dit nie dat ek ongelowig is nie. Dit beteken net dat ek menslik is. As dit gebeur, is die beste ding om te doen om ‘n psalm oor en oor in ons gedagtes te sing. Moeilike tye moet ons nie van Jesus Christus wegstoot nie, maar ons nader aan Hom trek.

 

 

image_pdfimage_print