Geloofsvrae: Begrippe vir die heilsweg: Geloof

image_pdfimage_print

Geloofsvrae: Begrippe vir die heilsweg: Geloof – Adrio König

Geloof

Ons word deur geloof geregverdig, nie op grond van ons geloof nie, maar op grond van Christus se geregtigheid. Die evangelie is dat Christus vir ons gesterf het toe ons nog God se vyande was. Glo dit. Vertrou Hom dat Hy gedoen het wat Hy in die evangelie sê. Dan spreek God jou vry van jou sonde. Dan beskou Hy jou asof jy nooit self enige sonde gedoen het nie, ja, asof jy self vir al jou sonde betaal het.

Ons geloof is dus leeg. Dit is op Christus gerig. Dit is ‘n belydenis dat wat ons kan doen, geen besondere waarde het op grond waarvan God ons kan regverdig nie. Ons erken en beklemtoon dit juis deur op Christus te vertrou. Net sy werk het voor God waarde om ons te regverdig.

Dit beteken ook dat ons in die geloof wegkyk van onsself, en ons oë net op Hom hou. Ons geloof is so onbelangrik dat dit nie eens saak maak of ons presies reg glo of regtig genoeg geloof het nie. Net Hy maak saak en Hy het meer as genoeg gedoen vir al my sonde, selfs vir die hele wêreld se sonde. As ek by wyse van spreke net so skuins na sy kant toe loer, regverdig God my al. Hy is gretig om dit te doen. Dit is presies waarvoor Hy sy Seun gegee het. Hy sal nie vitterig wees oor presies hoe my geloof lyk nie. Al is dit net so groot soos ‘n mostertsaad. Al sê ek net: `Ek glo, help my waar ek nog ongelowig is’ (Mark 9:24).

Maar dit beteken ook dat my geloof beslissend is. As ek nie in Hom glo nie, as ek nie vertrou dat Hy alles wat nodig is, vir my gedoen het nie, gaan ek verlore. Juis omdat my geloof leeg is, geen reddende waarde het nie, maar volkome van die waarde van Christus leef, is ek verlore as ek Hom nie toe-eïen nie. Dan het ek niks.

 

Mense wonder dikwels oor verskeie aspekte van die Christelike geloof. Fokus op 300 Geloofsvrae deur prof Adrio König is ʼn baie nuttige naslaanwerk wat ʼn verduideliking van 300 geloofsvrae bied.

Bybelkennis gaan gereeld gedeeltes uit hierdie bron publiseer. Ons dank aan prof König en Lux Verbi.BM vir hierdie vergunning.

 

Skrywer: Prof Adrio König

image_pdfimage_print

You may also like...