Het jy hoop

image_pdfimage_print

 

“I will have no forcing and compelling. Faith and baptism I commend: no one, however, may be forced to adopt it, but only admonished and then left free to choose.” –  Desiderius Erasmus

Het jy hoop

Frances Jane “Fanny” Crosby (1820 – 1915) was ‘n sendeling. In haar lewe het sy meer as 8000 liedere geskryf. Sy was blind. Daarom is dit merkwaardig dat een van haar gewildste liedere juis Blye versekering was. As ons dit in die konteks van 1 Johannes 2:28 – 3:3 lees, staan verse 1 en 3 uit:

 

1. BLYE VERSEEKRING, JESUS IS MYN,   O, WATTER VREUGDE, HEERLIK EN REIN!    WEDERGEBORE, REIN DEUR SY BLOED,   SMAAK EK SY VREDE IN MY GEMOED.  KOOR:   DIT IS MY ROEMTAAL, DIT IS MY LIED,   LOF WAT EK JESUS EWIG SAL BIED.   DIT IS MY ROEMTAAL, DIT IS MY LIED,  2. VOLLE BERUSTING, HOE SWAAR MY LOT,   HEIL’GE VERRUKKING, BLYE GENOT;   ENG’LE WAT HERWAARTS BOODSKAPPE DRA,   TYDINGS VAN LIEFDE EN VRYE GENA.  3. VOLLE VERSEEKRING, VREDE EN RUS.   HEERLIK VAN JESUS LIEFDE BEWUS;   MET MY GELOOFSOOG OPWAARTS GEHOU,   RUS EK IN JESUS LIEFDE EN TROU.

 

Soos Fanny Crosby in haar blindheid gerus, gewag en gekyk het, moet ons ons oë rig op die hoop wat ons het, naamlik dat ons eendag vir Christus sal sien. Dit is een van die seëninge van in Christus te bly.

 

 

 

image_pdfimage_print