Hoe berei ek my voor om die Bybel te lees?

image_pdfimage_print

We don’t hire people to do jobs, we hire people to build teams – Chris Hodges

 

Hoe berei ek my voor om die Bybel te lees?

As ek die Bybel oopmaak, ontmoet ek vir God daar. Hoe moet ek my voorberei vir hierdie ontmoeting? Die eerste vereiste is nederigheid. Nederigheid beteken ek aanvaar my rol – ek is ‘n student wat van die groot Leermeester wil leer. Ek lees nie die Bybel om vas te stel of die Bybel met my sienings saamstem nie. Ons lees die Bybel, want ons het nie die antwoorde nie. Ek los my eie agenda en kyk wat God vir my wil leer. As my leefstyl en dit wat ek glo, bots met die Bybel aanvaar ek die Bybel is verkeerd?  Die regte motivering maak die verskil. Ons weet dat ons almal kennis het. Kennis maak verwaand, maar liefde bou op (1 Korintiërs 8:1).

 

Die regte benadering tot die Bybel is om alles wat ek wil hê en verwag net daar te los – laat God vir ons vertel wat om te dink en wat om te doen. God moet ‘n opregte verlange na sy woord in ons harte ontwikkel. As jou hart nie reg is nie, sal jy die Bybel verkeerd gebruik.

Mense gebruik die Bybel op verskillende maniere:

  • As teksboek/ reëlboek – hoe moet ek my lewe leef.
  • Ek konsentreer op die stories en karakters – hulle bemoedig my en dien as modelle.
  • ‘n Mistiese benadering – my oog val op ‘n bladsy en daar kry ek geestelike bemoediging en leiding vir my lewe.
  • ‘n Akademiese benadering – ek bestudeer elke gedeelte in diepte.

Meeste van ons gebruik een of ander tyd elkeen van hierdie benaderings en nog baie ander. Ons weet ons het die Bybel nodig, maar ons sukkel dikwels in ons soeke om die meeste uit ons lees van die Bybel te kry.

image_pdfimage_print

You may also like...