Hoe moet ek die Bybel lees?

image_pdfimage_print

 

My father’s values were old, traditional values. But just because they were old and traditional didn’t necessarily make them good. They were good values because they were biblical values, and biblical values are relevant in every generation.”- Burk Parsons

 

Hoe moet ek die Bybel lees?

Mel Lawrenz gaan ‘n hele reeks oor hierdie onderwerp skryf. Ons gaan gereeld daarna kyk.

 

Die Bybel is waar ons die stem van God hoor – die woord wat my konfronteer, nader roep, vervul, bemoedig en regstel. Ons moet die Bybel bestudeer. Bybelstudie is vir elke gelowige en is nie iets wat ons moet intimideer nie. Jy hoef nie Grieks en Hebreeus te ken nie en jy hoef nie duisende rande aan boeke te spandeer om die Bybel te bestudeer nie.

 

Die woord studie (van die Latyn stadium wat ywer en absolute toewyding beteken) verwys na ywer, toewyding en konsentrasie. As ek die Bybel optel en dit lees en dit wil verstaan en gewillig is om my aan die Bybel te onderwerp, bestudeer ek dit. Bybelstudie begin as jy na God draai en sê: “Ek wil U beter ken en ek is gewillig om aandagtig te lees – met toewyding, konsentrasie en ywer.”

 

Alles word dus bepaal deur ons harte: Wil ons ‘n woord van God hoor? Het ons ‘n sin van verantwoordelikheid om werklik die ware betekenis van die Bybelse tekste te verstaan? Sal ons op die Skrif as lewenstyl konsentreer wetende dat met verloop van tyd ons beter en wyser mense sal word?

 

Lees die Bybel met ywer.

 

image_pdfimage_print