Hoekom het ek vertroue nodig?

image_pdfimage_print

 

“In God there is no hunger that needs to be filled, only plenteousness that desires to give.” ~ C. S Lewis

 

Hoekom het ek vertroue nodig?

Vertroue beteken dat jy met jouself tevrede is – jy het alles wat jy vir die huidige omstandighede nodig het. Ek sê dit nie omdat ek gebrek ly nie, want ek het geleer om my onder alle omstandighede te behelp. Ek weet wat armoede is en ek weet wat oorvloed is; Van alles het ek ondervinding; om genoeg te hê om te eet sowel as om honger te ly, om oorvloed te hê sowel as om gebrek te ly. Ek is tot alles in staat deur Hom wat my krag  gee (Filippense 4:11 – 13). Daar is ‘n versekering om die lewe se laagtepunte en ook die hoogtepunte te ervaar. Paulus se versekering is God se krag.

 

Tevredenheid is om jou huidige situasie, al is dit hoe sleg, te neem en te erken dit is nie lekker nie, maar om nooit te sê jy kan dit nie hanteer nie. Jy mag bang wees, maar jy is nooit wanhopig nie. Paulus sê dat daar onbeperkte hulpbronne is. As jy sê dat jy dit nie kan hanteer nie, maak jy nie van hierdie hulpbronne wat Christus tot jou beskikking gestel het, gebruik nie.

 

Vertroue beteken my fondament is stabiel en sterk. Nou kan ek myself begin uitdaag. Onseker mense daag nie hulleself uit nie. Security is mostly a superstition. It does not exist in nature, nor do the children of men as a whole experience it. Avoiding danger is no safer in the long run than outright exposure. Life is either a daring adventure or nothing – Helen Keller. As onsekerheid veroorsaak dat ons nie kan groei nie, eindig ons met ‘n oninteressante lewe.

 

Volgende keer gaan ons kyk hoe vertroue ons as leiers help.

 

image_pdfimage_print