Is besig wees ‘n dwelmmiddel?

image_pdfimage_print

Trying to do the Lord’s work in your own strength is the most confusing, exhausting, and tedious of all work. But when you are filled with the Holy Spirit, then the ministry of Jesus just flows out of you.” – Corrie Ten Boom

Is besig wees ‘n dwelmmiddel?

Vir baie mense is besigwees ‘n dwelm en verdedigingsmeganisme. Hulle gebruik besigwees om hulle veilig te hou of gebruik dit as verskoning waarom hulle sekere dinge nie gedoen het of sleg gedoen het.

 

Wat doen mense as die spanning te veel word? Sommige isoleer hulle – hulle keer na binne; ander val terug op ‘n gewoonte waarmee hulle vantevore gesukkel het – hulle eet; ander word kwaad. Ander mense hou hulle besig. Mense wil graag besig wees, want dit laat hulle voel dat hulle bekwaam is of hulle wil nie verveeld wees nie of hulle haat die stilte. As ek besig is, hoef ek nie te dink aan wat iemand vir my gesê het nie. In werklikheid is ek besig om weg te hardloop. En ek gebruik my besigwees as verskoning waarom ek dalk nie sal slaag nie of dalk nie die verhoudings bou wat ek behoort te doen nie.

Besigwees is ‘n dwelm om my af te stomp en ‘n verdediging om my veilig te hou. Dit werk, maar afstomping en veiligheid is nie juis die woorde wat ek in die lewe wat ek graag wil lewe, wil hoor nie.  Ek wil meer hê. Uitputting is tog nie iets om na te streef nie; uitputting is tog nie ‘n statussimbool nie.

Hoe sal my lewe wees as ek besigwees sien vir wat dit is en dit verwerp?

image_pdfimage_print

You may also like...