Maniere om saam met God in my lyding te loop (1)

image_pdfimage_print

Holy Scripture is not the object of faith, but the means by which God creates faith – not a faith in the Bible, but a faith in the God who is revealed in the Bible. – Alister McGrath (Opsomming van Emil Brunner se siening)

Maniere om saam met God in my lyding te loop (1)

Tim Keller het pas ‘n belangrike boek – Walking with God through Pain and Suffering (2013) – geskryf waarin hy die vraag waarom daar pyn en lyding is die wêreld is, hanteer. Hierdie is sekerlik ‘n vraag wat almal van ons interesseer en waarop min van ons ‘n goeie antwoord kan gee. Ek glo dat in hierdie boek baie van ons vrae beantwoord sal word. Ek gaan dus ‘n hele aantal blogs hieroor skryf.

Ek moet God as God behandel en besef dat Hy altyd en oral saam met my is. In Genesis 17:1 lees ons: Toe Abram nege en negentig jaar oud was, het die Here aan hom verskyn en vir hom gesê: “Ek is God die Almagtige. Lewe naby My en wees opreg.”  Loop is nie ‘n dramatiese aktiwiteit nie – dit is ‘n stadige, bestendige aksie wat oor ‘n lang tyd volgehou kan word. Loop beteken dat ek dag in en dag uit bid en Bybelstudie doen, met my medegelowiges praat, eredienste bywoon en my wy aan die lewe van die gemeente.

 

Loop is ritmies aan en aan – stadige, bestendige vooruitgang. Ek moenie verwag om onmiddellik ‘n antwoord op al my probleme, vrae en hartseer te kry nie. Soms sal ek vrede ontvang wat my verbaas – ek kan dit nie verduidelik nie. Sekere dae mag ek skielik ‘n insig kry. Vooruitgang in die algemeen is maar stadig en bestendig as ek by die gereelde daaglikse aktiwiteite bly. Die pad van die regverdiges is soos helder oggendlig wat groei en sterker word tot dit heeltemal dag is (Spreuke 4:18).

In die Bybel leer ek wat hierdie daaglikse aktiwiteite is: loop, huil en hartseer, vertrou en bid, liefhê, hoop. Hierdie strategieë vul mekaar aan. In sommige gevalle is een strategie belangriker as die ander, maar ek kan nooit een weglaat nie. Geen twee paaie is identies nie.

Beteken dit dat ek nie hartseer mag wees nie. Daaroor volgende keer.

image_pdfimage_print

You may also like...