Oorgawe verskil van offers

image_pdfimage_print

 

One death is a tragedy; a million is a statistic –  Josef Stalin

 

Oorgawe verskil van offers

As dit kom by gee, volg ons eerder offers en gehoorsaamheid as dit wat God werklik verlang – oorgawe. Oorgawe begin as ons besef dat alles wat ons het nie eintlik ons s’n is nie. Jy kan offers bring en steeds in beheer wees. Oorgawe is ook anders as gehoorsaamheid – jy kan baie van God se opdragte gehoorsaam en nie oorgee nie.

 

Is baie van ons nie so nie: ons is goeie Christene, ons is aktief in die gemeente, ons gee groot bydraes … maar daar is iets wat ons verkies dat God ons nie daaroor vra nie. Solank as ‘n aspek van ons lewe ‘n geslote deur vir God is, het ons nog nie oorgegee nie.

 

Oorgee is ‘n blanko tjek sonder beperkings. Dit beïnvloed ons gehoorsaamheid en offers, maar dit is dieper as beide. Oorgawe is die reaksie van ‘n dankbare hart. Ons onthou dat God alles prysgege het vir ons. Sonder Hom het ons niks nie. Hy het sy lewe vir ons gegee, daarom kan ek met blydskap alles aan Hom oorgee.

 

Oorgawe beteken dat ek na God met oop hande en ‘n oop hart kom. Wat volgende gebeur is tussen my en die Heilige Gees. Hy mag my vra om ‘n sondige verhouding te beëindig; Hy mag my vra om my geld in sy koninkryk te belê …

 

Moenie na ander kyk as God jou vra om volledig aan Hom oor te gee nie. Kom na Hom met oop hande en sê: Here ek gee my volledig aan U oor.

 

 

image_pdfimage_print