Psalm 119:39

image_pdfimage_print

The greatest joy of a Christian is to give joy to Christ. —C.H. Spurgeon

 

Psalm 119:39

Die venyn van mense, daarvoor is ek bang, moenie dat dit my tref nie. Maar u bepalings, dié is soet (NAV)

Wend my smaadheid af wat ek vrees, want u verordeninge is goed (OAV)

Keer tog dat mense lelike dinge van my sê. Mense kan so venynig wees. Laat my net daardie dinge hoor wat u wil hê ek moet doen (Die Boodskap)

  

Waarvoor is jy bang? Dat jy jou werk gaan verloor? Dat jy in die openbaar moet praat? Die psalmis is bang vir die venyn van mense – dat mense lelike dinge van hom sal sê. Die psalmis fokus op God se verordeninge/bepalings. Hoekom? Want hulle is soet/goed vir hom. Vir die psalmis is daar duidelik ‘n verband tussen God se bepalings en die mense se venyn. Op een of ander wyse beskerm God se bepalings hom teen hierdie venyn.

 

Die Bybel beskryf die goedheid van God se bepalings. God wil graag mense met goeie dinge seën

 

 

image_pdfimage_print