Salf met olie

image_pdfimage_print

Salf met olie – Jan van der Walt

‘n Leser vra:

My dogter her haar rug op die Here gekeer en verkies op die oomblik om ‘n slegte lewe te lei. Daar is baie mense wat vir haar bid en ek glo dat sy haar pad na die Here sal vind. My broer het voorgestel dat ek haal salf met olie. Ek voel ‘n bietjie ongemaklik met die idee , want ek dink nie ek is bekwaam om iets so groots te doen nie. Is dit iets wat ek kan doen?. Indien wel, hoe gaan ek te werk?

Antwoord:

Prof Jan van der Watt antwoord:

Die salf met olie sal nie help nie – dit mag miskien meer teenkanting en negatiewe reaksie tot gevolg hê. Al manier waarop iemand ’n verhouding met die Here kan verbeter, is deur in Jesus te glo. Daarom is julle getuienis (dikwels sonder woorde, maar deur julle dade, liefde, begrip en aanvaarding wat julle julle dogter gee belangrik. Sy weet mos julle behoort aan Jesus en sal dus ook jaloers kan raak op julle lewensstyl. Ek weet nie hoe oud julle dogter is nie, maar dit gebeur dat jongmense die lewe wil gaan ontdek en bietjie reageer teen wat hulle in die huis kry, veral as hulle voel hulle word gedwing (nie dat ek sê julle doen dit nie – ek noem dit net). Die belangrikste raad is om nie julle dogter te verloor of te vervreem nie. Deur haar te aanvaar ten spyte van… bly die kanaal vir julle invloed en liefde oop.

 

Skrywer: Prof Jan van der Watt

image_pdfimage_print