Spoke, geeste en towery

image_pdfimage_print

Spoke, geeste en towery – Jan van der Watt

Shawn vra:

Ek is 32 jaar oud & is van kleins af grootgemaak met ‘n groot liefde vir ons Here Jesus. My ouers het my onderrig & ook laat onderrig in die Woord. My vraag is die volgende: Ek wil weet wat julle opinie ontrent spoke, geeste & goëlery in huise ens is?? Ek is nie heeltemal oortuig dat spokery in huise & of besigheids persele noodwendig die werk van demone is nie. So ook nie gedaantes wat gereeld op dieselfde plek gesien word deur menigde mense nie. Ek het al met tè veel mense te doen gehad om sommer net te aanvaar dat sulke gebeurtenisse nie gebeur met doodgoeie onskuldige Christen mense nie. Vir die afgelope amper twee jaar probeer ek mense help & bystaan wat sulke gebeure ervaar. Maar wil graag weet dat ek nie die enigste Christen is wat glo in spokery ens nie. Ek is baie bewus van demoniese magte wat daagliks probeer om ons aan te val, maar is glad nie geintimideerd daardeur nie. Nie omdat ek so goed of sterk is nie, maar omdat die Bloed van Christus my, my huis & my familie beskerm. Ek voel wel ook dat daar iets bo-natuurliks maar anders as demone is wat mense kan pla. Ek sal regtig baie graag in verbinding wil tree met iemand wat meer geletterd is in die veld om sodoende my kennis op te skerp & sodoende instaat te wees om mense wat geteister word deur die tipe ervarings te kan help!!

 

Antwoord:

Prof Jan van der Watt antwoord:

Daar is heelwat materiaal op Bybelkennis.co.za beskikbaar oor demone en geeste. Die Bybel gaan daarvan uit dat demone en geeste bestaan. Spoke is eintlik ook maar net ‘n ander naam vir geeste van mense wat dood is. Die Bybel wil egter nie dat ons ons met sulke dinge ophou nie, omdat ons die Heilige Gees het. Ons het eintlik niks nodig van ander geeste nie. As ons egter gepla word deur sulke geeste is die Heilige Gees die een wat ons kan help en beskerm. Ek dink ook nie dat ons daarvan moet uitgaan dat alle geeste sleg is nie. Daar is Shawn heeltemal reg.

 

Skrywer: Prof Jan van der Watt

image_pdfimage_print

You may also like...