Stukkend of heel?

image_pdfimage_print

Prayer is the difference between the best you can do and the best God can do – Mark Batterson

Stukkend of heel?

”Oor die jare het ek besef dat die grootste strik in ons lewens nie sukses, gewildheid of mag is nie, maar selfverwerping … Sodra iemand my beskuldig of kritiseer, sodra ek verwerp of alleen gelaat word, dink ek: ‘Dit bewys weereens dat ek ‘n niemand is, ek is goed vir niks nie … ek verdien om opsy gestoot te word, verwerp te word, vergeet te word” – Henri J. M. Nouwen.

 

 Waar kom hierdie siening vandaan? Baie van ons het so grootgeword: “Jy moet jou kinders leer dat hulle gebroke is.” Maar dit is ‘n verkeerde manier om kinders te leer. As jy jou kinders die evangelie leer, begin jy nie met: “Julle is sleg en daarom het julle Christus nodig” nie. Jy begin met: “Voor jy nog gebore is, het God jou al lief gehad,” Begin met God se liefde en eindig met God se liefde.

 Ons moet ons kinders leer dat hulle heel is – hulle is immers na die beeld van God gemaak. Ons moet hulle leer dat God hulle onvoorwaardelik liefhet en hulle koester. Ons moet ons kinders leer dat niemand of niks hulle van die liefde van Christus kan skei nie.

 As jy jou kinders leer dat hulle onwaardig en op een of ander manier intrinsiek gebroke is, stuur jy af op ‘n ramp – nie net in hulle verhouding met God nie, maar ook in hulle verhouding met ander mense. Jy skep in hulle die onvermoë om liefde te ontvang … ook nie die liefde van God nie, want ek blokkeer dit met ‘n”ek is stukkend; ek verdien nie liefde nie” gesindheid.

 

 

image_pdfimage_print