Vrees vir verwerping

image_pdfimage_print

Believing right doctrine will no more save you than doing good works will save you. —C.H. Spurgeon

 

Vrees vir verwerping

Die Here is my lig en my redder, vir wie sou ek bang wees? Die Here is my toevlug, vir wie sou ek vrees (Psalm 27:1)

Ons is bang vir verwerping. Hoekom?

 

  • Elke mens het die behoefte aan liefde. God is liefde en Hy weet dat ons liefde nodig het.
  • Ons ontwikkel die verkeerde idee dat ons behoefte aan liefde totaal van een persoon of een groep afhanklik is. As jy verwag dat een persoon 100% in jou behoefte vir liefde moet voorsien, is daar ‘n probleem. Geen mens kan jou so volledig liefhê as wat jy begeer nie. Net God kan dit doen.

 Die eerste stap om ons vrees vir verwerping  te oorwin, is om God in die eerste plek te plaas. Hy kan in al ons behoeftes voorsien. Natuurlik kan God ons deur ander mense liefhê. Net so wil Hy ons as kanale vir liefde gebruik. Maar menslike liefde is beperk; God se liefde is onbeperk. Maak nie saak hoe groot jou behoefte is nie, Hy kan dit vervul. Hy is ons lig en redder en toevlug. Ek is dus nie van ander afhanklik om my dag ‘n goeie een te maak nie. Ek is nie afhanklik van die aanvaarding of verwerping van ander nie. Daarom hoef ek nie langer bevrees te wees nie.

 Die sleutel tot sekerheid is nie om aggressief te wees nie, maar om te verstaan hoe baie God my werklik liefhet. Ek moenie die lewe te ingewikkeld maak nie. Sê net: “Ek gaan doen wat God van my verwag. Om God tevrede te stel is altyd die beste ding om te doen – maak nie saak wat ander mense dink nie.”

 

 

image_pdfimage_print