Die heerlikheid van God

image_pdfimage_print

 

One of the chief features of the state of Peace we now enjoy is the killing of a considerable number of harmless human beings.” —GK Chesterton,

 

Die heerlikheid van God

Wat beteken dit as ons van die heerlikheid van God praat? In Genesis 33 lees ons dat Moses die tent van ontmoeting buite die kamp van die Isrealiete opgeslaan het. Daar praat hy met God soos ‘n man met sy vriend praat (33:11). Moses stel ‘n versoek: Laat ek tog net u magtige verskyning sien (33:18). In die volgende gedeeltes kry ons blikke op die aard van God se heerlikheid.

  1. God se heerlikheid is oorweldigend. God kom af in ‘n wolk en roep die Naam “die Here” Moses sit in ‘n rotskeur en God maak hom met sy hande toe. Hoekom?  Geen mens kan My sien en bly lewe nie (33:20).
  2. God se heerlikheid kry ons in sy Naam. Toe God by Moses kom en roep sy Naam, die Here uit (34:5). Hy het geen beperkings nie.
  3. Die heerlikheid van God word in sy karakter gesien – hoe Hy optree. Toe die Here by Moses verbygaan, sê Hy: Ek, die Here, is die barmhartige en genadige God, lankmoedig, vol liefde en trou. Ek betoon my liefde aan geslagte en geslagte. Ek vergewe ongeregtigheid, oortredings en sonde, maar Ek spreek niemand sonder meer vry nie (Eksodus 34:6 – 7). God se heerlikheid word sigbaar in die manier waarop Hy optree.

In Jesaja 42:8 lees ons: Ek is die Here, dit is my Naam, die eer wat My toekom gee Ek aan geen ander nie. Ons kan sy prioriteitsposisie met geen ander skepsel deel nie. In 2 Korintiërs 3:12 – 17 sê Paulus dat Moses sy gesig met ‘n sluier moes toemaak toe hy van die berg afgekom het. Ons is nie soos Moses wat sy gesig met ‘n sluier toegemaak het nie. Ons is God se boodskappers; ons gesigte is nie met ‘n sluier bedek nie, want ons weerkaats die heerlikheid van God en word voortdurend deur sy heerlikheid getransformeer.

.

 

image_pdfimage_print