Ek is nie trots op alles uit my verlede nie

image_pdfimage_print

God is awesome; he doesn’t need you to be awesome. He wants you to be obedient. —Matt Chandler

Ek is nie trots op alles uit my verlede nie

Almal van ons het dinge uit ons verlede waarop ons nie trots is nie. Daarom het almal genade en vergifnis nodig – dit sluit my in. Ons moet die verlede toelaat om te sterf en waarlik lewe. Jesus Christus wil hê dat ons ‘n lewe van blydskap moet leef – Hy het ons gemaak; Hy het ons lief; Hy soek ons; Hy red ons.

As jy voel jou verlede oorweldig jou, dink aan hierdie dinge:

  • Romeine 8:1: Daar is dus nou geen veroordeling vir dié wat in Christus Jesus is nie. Geen beteken geen.
  • 2 Korintiërs 5:17: Iemand wat aan Christus behoort, is ‘n nuwe mens. Die oue is verby, die nuwe het gekom.
  • Jesaja 1:18:  Al was julle skarlakenrooi van sonde, julle sal wit word soos sneeu. Al was julle purperrooi, julle sal wit word soos wol. Nie gedeeltelik nie, maar volledig ontslae van sonde.
  • Romeine 5:6 – 8: Toe ons nog magteloos was, het Christus immers reeds op die bestemde tyd vir die goddeloses gesterwe … Maar God bewys  sy liefde vir ons juis hierin dat Christus vir ons gesterf het toe ons nog sondaars was.
  • Psalm 103:9: Hy sal ons ons sonde nie bly toereken en nie vir ewig toornig bly nie.
  • Efesiërs 2:4 – 9: Dieselfde gesindheid moet in julle wees wat daar ook in Christus Jesus was.
  • Handelinge 9:1 – 6:  “Saul, Saul, waarom vervolg jy My?” “Wie is U, Here?” vra hy toe. “Ek is Jesus” antwoord Hy. “Dit is vir My wat jy vervolg.” God kan enigiets te enige tyd verander en mense gebruik vir iets waaroor hulle hulle nooit kon indink nie.

Daar is net een manier om ons gebrokenheid van die verlede te hanteer – aanvaar die vergifnis wat Jesus Christus aanbied. As ons ons lewens aan Jesus Christus oorgee, word ons identiteit nie meer bepaal deur wat ons gedoen het nie, maar eerder deur wat Jesus Christus vir my gedoen het. Net omdat dit soms voel dat ons nie vergewe is nie, beteken dit nie dat Christus nie al my sonde vergewe het nie. Vir ons verlede het Hy ten volle betaal.

As dit vir my voel asof my verlede my wil oorweldig, moet ek altyd onthou: God word nie deur my verlede of my huidige omstandighede oorweldig nie.

image_pdfimage_print