Is ek gewillig …

image_pdfimage_print

How extremely difficult it is for you to discharge your duty in seeking the advantage of your neighbour! Unless you quit all selfish considerations, and, as it were, lay aside yourself, you will effect nothing in this duty.  — Johannes Calvyn

 

Is ek gewillig …

Oswald Chambers in sy klassieke boek (My Utmost for His Highest) vra die vraag: “Am I willing to spend and be spent; not seeking to be ministered unto, but to minister?” Hy sê dat elkeen van ons hierdie vraag vir onsself moet vra.

 

  • Sal ek met blydskap dien as ek sonder slaap of rus gegaan het?
  • Sal ek dien al voel ek ek is nie opgewasse vir die taak nie?
  • Sal ek vir ander opoffer as ek min het om te gee – as my opoffering my seermaak?
  • Sal ek met vreugde dien as ek emosioneel gedreineer is en finansieel sukkel?
  • Sal ek ander dien of stel ek meer daarin belang dat ander my dien?

 

Die liefde van Christus dring ons, omdat ons tot die insig gekom het dat een vir almal gesterwe het, en dit beteken dat almal gesterwe het. En Hy het vir almal gesterwe, sodat dié wat lewe, nie meer vir hulleself moet lewe nie, maar vir Hom wat vir hulle gesterf het en uit die dood opgewek is (2 Korintiërs 5:14 – 15).

 

image_pdfimage_print