Is ek verlos?

image_pdfimage_print

 

 

“There is no greater honour, after living for Christ, than to die for Him.” C. T. Studd

 

Is ek verlos?

Hoe kan ek weet dat ek verlos is? Dit is ‘n algemene vraag onder Christene. ‘n Gedeelte wat ons hiermee kan help, is 1 Johannes 5:13 – 18. Johannes identifiseer hier twee maniere waardeur ons kan seker maak dat ons verlos is.

 

  1. Ons hoop vir die ewige lewe is volledig in Jesus Christus

Hierdie brief skrywe ek vir julle, sodat julle kan weet dat julle die ewige lewe het, julle wat in die Seun van God glo (5:13). Ons kan verseker wees as ons in Jesus Christus glo. Dit is die evangelie. As ons op Hom vertrou, hou ons op om die ewige lewe te probeer verdien. Die evangelie gee vir ons versekering, want die evangelie verkondig “Jesus in my plek.” My versekering hang nie af van hoeveel en hoe goed ek gedoen het nie. Dit word alles bepaal deur wat Jesus Christus vir my gedoen het. Dit gaan alles oor geloof in Jesus Christus.

 

  1. Ek het ‘n nuwe natuur (5:16 – 18)

As ek glo en weergebore is, het ek ‘n nuwe natuur. Hierdie nuwe natuur gaan gepaard met nuwe begeertes. As gevolg van hierdie nuwe natuur hou ek nie aan om te sondig nie. Dit is hoe God my verander: nie deur my met ‘n stel reëls te dreig nie, maar deur vir my ‘n nuwe hart te gee. Ek vermy nie die verkeerde dinge as gevolg van dreigemente van God nie, maar omdat hierdie dinge my siek maak.

 

Dit beteken nie dat ek nou onmiddellik volmaak word of dat ek nie langer teen sonde moet stry nie. Ek raak egter nie willens en wetens by sonde betrokke nie. Ek kan nie vir God en die dinge wat Hom seermaak terselfdertyd liefhê nie. Ek kan nie vir God met my mond prys, maar Hom met my lewe openlik kruisig nie. En as ek nou in die sonde terugval? Ons weet dat iemand wat uit God gebore is, nie meer sondig nie, maar die Seun van God bewaar hom, en die duiwel kry geen houvas op hom nie (5:18). ‘n Teken dat my verlossing opreg is, is dat as ek val dit nooit permanent is nie. Al val die regverdige hoeveel keer, hy staan weer op (Spreuke 24:16).

 

My nuwe natuur beteken nie dat ek nooit weer val nie, maar deur wat ek doen as ek val. Verlossing beteken nie volmaaktheid – sonder sonde – nie … dit beteken wel ‘n nuwe rigting

 

 

 

 

 

image_pdfimage_print