Kan ek uitbranding verhoed?

image_pdfimage_print

 

“If it must always be better, it can never be good enough.” ~ Joodse spreekwoord

Kan ek uitbranding verhoed?

Net by God vind ek rus, van Hom kom my redding. Net Hy is my rots en my redding, my veilige vesting, sodat ek vas en stewig staan (Psalm 62:2 – 3).

Ons wil altyd beter wees as wat ons is, meer hê as wat ons het en meer bereik. Die gevolg is ‘n nimmereindigende siklus van aktiwiteite. Ons is die hele dag besig. Op sy eie lyk hierdie aktiwiteite nie te oorweldigend nie, maar as jy almal dag na dag saamvoeg, kan hulle tot spanning en uitbranding lei. Hoe kan ons dit verhoed?

 

  • Ons moet tyd maak om stil voor die Here te word. Jesus sê vir sy dissipels toe hulle teruggekom het nadat Hy hulle uitgestuur het: Kom julle alleen saam na ‘n stil plek toe en rus ‘n bietjie (Markus 6:31) Om in God te rus hernuwe ons siele en maak ons denke stil. Dit stel ons in staat om in sy krag te deel.
  • Ons moet onsself gedurig afvra: Is al hierdie dinge wat ek doen noodsaaklik? God sê: Bedaar en erken dat Ek God is (Psalm 46:11). God wil hê dat ons nie so vinnig moet lewe nie, want ons lewens is in sy hande. As ons dit besef kan ons hierdie voortdurende strewe na meer, vervang met rus en vertroue. Maak nie saak wat ons in die lewe doen nie, ons moet dit tot verheerliking van God doen.

 

Maak vandag nog tyd om stil voor die Here te sit. Laat toe dat Hy vir ons die krag en rus wat ons nodig het, gee. Laat toe dat Hy vir ons wys waar ons onnodig strewe. Hy wil vrede en rus vir sy kinders gee.

image_pdfimage_print

You may also like...