18 November: Met my dade onderstreep ek my geloof. – Jan van der Watt

image_pdfimage_print

Jak 2:14-25 (fokus 2:14-25)

Waarom kan iemand nie gered word as Hy voorbeeldig lewe nie? ‘n Mens kry baie ongelowiges wat soms beter lewe as gelowiges. Wel, omdat ‘n mens nie deur werke gered word nie. Hoekom is dit so?

Die groot verskil wat Jesus kom maak het, was om die Joodse godsdiens van ‘n stel reëls te kom verander na ‘n verhouding met God. In die verhouding is dit nie wat ons doen wat tel nie, maar Wie ons ken. As ons die Here Jesus leer ken, maak Hy ons kinders van God. Dit is ons nuwe status. Ons moet dan op so manier leef dat ons die nuwe status waardig is. Dit kan so verduidelik word:

As ek nie as polisieman geregistreer is nie, en ek vat my rewolwer en jaag al die diewe op ‘n hoop, gaan ek waarskynlik self in die tronk land. Ek het nie sleg gedoen om die diewe te vang nie. My dade was goed, maar op die verkeerde manier. As ek egter as polisieman geregistreer word en presies dieselfde doen, sou dit nou skielik reg gewees het. Ek sou selfs miskien in lyn vir ‘n medalje kom. Die dade is die uitvloeisel van wie ek is: ‘n polisieman. Omdat ek is wie ek is, kan ek doen wat ek doen. Andersom werk dit nie.

Net so gaan dit met die werke. As ek nie gered is nie, nie die status as kind van God het nie, gaan geen dade God beïndruk nie. Ek moet eers deur geloof kind van God word. Dan kan ek vir God leef, nie om iets te verdien nie, maar as uitdrukking van wie ek self is – ‘n kind van God.

Wat dus eerste kom is my redding deur geloof – so word ek ‘n kind van God. As ek eers God se kind is, moet my dade my geloofstatus elke dag onderstreep.

image_pdfimage_print

You may also like...