Die Drie-eenheid

image_pdfimage_print

Die Drie-eenheid – Marius Nel

ʼn Leser vra:

Net eers iets waarvan ek effens kennis van dra: Die Boek van Jasher is “Die Boek van die Opregte” waarna daar in Josua 10 na verwys word. Die Boek van Henog behoort meer mense kennis van te neem. In my uitreik na die mense van Israel het ek na dié Boeke verwys en hulle was vertroud daarmee. Die vraag waarmee ek worstel gaan oor ons kennis van God. Ek erken die Heilige Vader en die Heilige Seun en daarom ook die Heilige Gees as my Heilige HERE GOD. Tog fokus ek meer op die Enigheid van God en nie eintlik op die op die Drie-enigheid van God nie. Kan u my asseblief help?

Antwoord:

Dr Marius Nel antwoord:

Terwyl jy onder Jode gewerk het, sal jy weet dat hulle daaglikse belydenis (Deuteronomium 6:4) beklemtoon dat God Een is.  Die vroegste Christene het gestoei met die vraag na die verband tussen Jesus en God en daaruit is mettertyd die leer van die Drie-Eenheid geformuleer. Die kerk het egter nooit bedoel dat ons die Drie los van die Een moet sien nie. Jy is na my opinie korrek om te fokus op die Eenheid. Die beeld wat soms in die vroeë kerk gebruik is (en soos alle beelde het dit bepaalde tekortkominge) is van die Griekse akteur wat aan ʼn drama deelneem en drie rolle tegelyk vertolk (Griekse dramas is geskryf om dit te fasiliteer). Hy trek ʼn kleed aan, sit ʼn masker op en verander sy stem om nou ʼn vrouekarakter te wees (vrouens mag nie aan dramas deelgeneem het nie), dan gaan hy van die verhoog, trek ʼn ander kleed aan en sit ʼn ander masker voor en verander sy stem om soos ʼn soldaat te klink. En daarna speel hy die rol van ʼn oumens. Dit is een en dieselfde persoon. Maak dit sin?

 

Outeur: Dr Marius Nel

 

image_pdfimage_print

You may also like...