Die koninkryk van God in die Nuwe Testament: Die koninkryk vandag (3)

image_pdfimage_print

In contending with certain sins there remains no mode of victory but by flight. —C.H. Spurgeon

Die koninkryk van God in die Nuwe Testament: Die koninkryk vandag (3)

Die koninkryk van God is ‘n baie algemene tema in die Bybel. Ek gaan ‘n hele aantal blogs gebruik om te probeer vasstel wat dit is en hoekom dit belangrik is. Ek gaan onder ander gebruik maak van The Kingdom of God: Christopher W. Morgan en Robert A. Peterson (reds) 2012.

Wat moet God se mense doen in die koninkryk om die aansprake van Christus oral in die skepping te bevorder?

Menswaardigheid

In die koninkryk van God word dit van my vereis om, as ek my naaste liefhet, hom te sien as gemaak na die beeld van God.. Maar wat beteken dit om na die beeld van God gemaak te wees?

 

  • Mense is vry om besluite te neem in samewerking met en in harmonie met God.
  • Geestelik is ons gemaak vir ‘n lewenslange proses van verandering om God beter te leer ken en lief te hê – en ons naaste.
  • Elke mens is toegerus met ‘n koninklike waardigheid. Die mens beoefen sy status deur oor die skepping te heers en dit te ontwikkel.
  • Dit sluit in praktiese rede en praktiese kreatiwiteit. Dit stel mense in staat om te ontwikkel en sy gawes te gebruik.

 

Om enige mense te behandel asof hy nie hierdie eienskappe het nie, is onregverdig en ondermyn menswaardigheid. Liefde in die koninkryk van God weier om enige mens as minder as die beeld van God te sien. Menswaardigheid is die basis vir ware gemeenskap.

 

Eensgesindheid en Gemeenskap

As die koninkryk van God liefde vir God en die naaste vereis en as elke mens na die beeld van God gemaak is, dan moet mense, per definisie, in eensgesindheid saamleef. Ons is aan mekaar verbind en van mekaar afhanklik. In die koninkryk is daar nie “ons” en “hulle” nie – die verskille tussen mense wat maak dat ek sekere mense sien as anders as ek, val weg. Daarom moet ons vir mekaar sorg. Ongelukkig het die ongelykhede as gevolg van korrupsie, uitbuiting en onderdrukking ‘n negatiewe uitwerking.

 

Hierdie eensgesindheid veroorsaak dat globale probleme (soos die handel in mense) almal se probleem is. Eensgesindheid vereis toewyding vir die goed van almal. As ek mense reg liefhet vir die onthalwe van die koninkryk is ek bereid om ander te dien in plaas daarvan dat ek ander tot my voordeel gebruik. Ek is dankbaar vir die bydrae van almal.

 

Om God en ander lief te hê en die waardigheid van alle mense te erken, beteken dat ek eensgesind met die armes en onderdruktes moet wees. Ek kan nie die behoeftes van die armes ignoreer nie. Ek moet myself gedurig afvra hoe ek diegene wat werklik benadeel is, moet liefhê en help.

 

 

image_pdfimage_print

You may also like...