Ek is geregtig op …

image_pdfimage_print

”The preacher is not a chef; he’s a waiter. God doesn’t want you to make the meal; He just wants you to deliver it to the table without messing it up. That’s all.” ~ John MacArthur

 

Ek is geregtig op …

Ek is geregtig op dit of dat beteken eintlik dat ek beter verdien as wat ek tans het. Die moderne fokus op menseregte ondersteun dit. Dit is so alomteenwoordig dat dit selfs ons verhouding met God versteur.

As ons “goeie Christene” is dink ons dat God aan ons ‘n goeie lewe verskuldig is – ek is daarop geregtig. Ons word selfs kwaad as dinge  nie volgens ons planne verloop nie.

 

Ons moet meer dikwels aan genade dink. As ons eers besef dat ons niks verdien nie, sal ons die wonderlike genade van God waardeer. Luister na Jakob se gebed in Genesis 32: Ek is al u gunsbewyse nie werd nie, ook nie die trou waarmee U my versorg het nie. Toe ek destyds deur die Jordaan is, het ek net my kierie gehad, en nou het ek hierdie twee groot groepe. Ons kan nou sê dat Jakob ‘n bedrieër was en niks goeds verdien het nie. Die probleem is dat ons nie beter as Jakob is nie. As ons dit verstaan sal ons meer dankbaar teenoor God wees vir al sy seëninge … en meer tevrede. Dan sal ons ophou om te glo dat ons op sekere dinge geregtig is.

 

 

image_pdfimage_print

You may also like...