Het ons ons godsdiens afgewater? God se wil vir my lewe (1)

image_pdfimage_print

It is not so much our friends’ help that helps us as the confident knowledge that they will help us. –Epicurus, filosoof (c. 341-270 BCE)

Het ons ons godsdiens afgewater? God se wil vir my lewe (1)

Daar het die afgelope aantal jare heelwat boeke verskyn waarin gesê word dat die kerk sy boodskap afgewater het. (Michael Horton se  Christless Christianity en David Platt se Follow Me. A call to die; a call to live is goeie voorbeelde hiervan) Ons aanvaar sekere waarhede en bid die sondaar se gebed en glo alles is reg – ons is nou Christene. Maar dit is nie waar nie.

Wat is die mees algemene vraag wat Christene vra? Wat is God se wil vir my lewe? Hoe weet ek wat God se wil vir my lewe is?

Dit klink so asof God se wil op een of ander manier verlore geraak het. Nou begin ons allerhande metodes uitdink om God se wil te ontsyfer. Ons maak die Bybel oop en druk ons vinger op ‘n vers en siedaar ons het die antwoord. Of ons soek vir ‘n wonderteken – soos Moses se brandende bos of Saulus se verblindende lig. Sommige voel dat God deure vir ons oop- en toemaak en ons moet dit so aanvaar.

Maar God het nooit sy wil vir ons verberg nie. Die probleem is dat ons dikwels nie so seker is dat ons wil gaan waarheen Hy ons lei nie – sê nou net Hy lei my na ‘n verskriklike plek. Daarom is ons bang om te sê: God, ek is gewillig om te gaan waarheen U my ook al lei. Hy is tog ons Vader; ons weet mos hy maak nie foute nie; ons weet tog Hy soek net die beste vir ons.

Die antwoord is om my wil aan sy wil oor te gee. Dit is wat dit beteken om ‘n dissipel te wees. Maar hoe doen ons dit? Daarna gaan ons die volgende keer kyk.

image_pdfimage_print

You may also like...