Laat sy Liefde jou Lei: Sê jou hart: “Welkom!”

image_pdfimage_print

Laat sy Liefde jou Lei: Sê jou hart: “Welkom!” – Milanie Vosloo

Sê jou hart: “Welkom!”?

En nou is dit die geloof ennie hoop ennie liefde wat bly staat, ma nettie liefde sal saam met my narie Jirre se jimmel toe gaan. 1 Kor 13:13 Uit Griekwapsalms

Wat ‘n voorreg dat die Meester-van-die-Liefde eens op ‘n tyd hier tussen ons kom leef en vir ons geleer het hoe die taal van liefde klink; hoe die hart van ‘n ware verskilmaak-mens lyk. Natuurlik het sy liefde dié mense wat naby aan Hom geleef het, met groot koestering omhels. Maar sý liefde het ook “randmense” – immorele karakters wat deur die samelewing verwerp is – in sy binnekring getrek. By geharde sondaars – van wie ander niks gehou het nie – het Hy sonder skroom tuis gegaan en onbelangrikes, verstotenes en agtergeblewenis het Hy in sy troonsaal ingenooi. Jesus se liefde het vir almal – ja, ook vir die gewones, gebrokenes en gehate mense – gesê: By My kan jy veilig voel. Want Ek verstaan jou, vergewe en aanvaar jou. Ek het jou – ongeag dit wat jy is, doen of selfs nié is of doen nie – oneindig lief.

As ons grote God se hart met soveel ontvanklikheid na elke mens uitreik, wie is ons om ander dan die deur te wys?

Mag ek en jy met soveel begrip, deernis en omgee leef dat elke ander mens wat die drumpel van ons hart kruis, by ons iets van Jesus se tuisvoel-liefde sal ervaar. Mag ons héle lewe sê: Welkom in my hart!

Vader, vergewe my dat ek so selektief liefhet. Maak my hart asseblief ruimer vir élke ander mens.

 

Skrywer: Milanie Vosloo

image_pdfimage_print

You may also like...