My eie bagasie

image_pdfimage_print

 

Tweeting for volunteers doesn’t work. People want to be tapped on the shoulder – Perry Noble

My eie bagasie

Die grootste gevaar van interpretasie van die Bybel is die bagasie wat ek met my saamdra. So glo meeste Westerlinge dat Jesus wit met blonde hare en blou oë was. Dit is baie onwaarskynlik, want die inwoners van Israel was meestal blas met bruin of swart hare. Ons glo ook dat God wil hê dat ons gelukkig, gesond en vervul moet wees. God wil nie noodwendig hierdie dinge vir ons gee nie – altans nie soos hierdie dinge in ons kultuur gedefinieer en nagejaag word nie.

 

Kom ons kyk na enkele faktore wat my manier van Bybellees beïnvloed

  • My lewenservarings. As my vader van die huis af weggeloop het of my mishandel het, het ek probleme om te verstaan as die Bybel van ‘n liefdevolle, hemelse Vader praat.
  • As ek groot geword het in ‘n huis met min of geen reëls en met toegeeflike ouers, verstaan ek nie die mag en soewereiniteit van God nie – dat Hy sekere reëls kan neerlê wat ek moet gehoorsaam.
  • Almal van ons word deur die kultuur waarin ons leef, beïnvloed.

Ons moenie aannames maak  oor wat die Bybel sê nie – ons moet die Bybel toelaat om vir homself te praat. Ons moet hierdie bagasie los en vir God vra om direk met ons deur sy woord te praat. Dan sal ons ondervind dat sy woord ons denke en optrede verander.

image_pdfimage_print

You may also like...