Ons behoort aan twee kerke

image_pdfimage_print

Ons behoort aan twee kerke – Jan van der Watt

ʼn Leser vra:

My vriendin was in die NG kerk en is klein gedoop. Sy het in Augustus oorgegaan na die AGS kerk toe en is groot gedoop. Ek is nog lidmaat van die NG kerk en my hart lê nog by die NG kerk. Tog gaan ek graag saam met haar na haar kerk toe. Gaan daar probleme kom tussen my en haar omdat ons aan twee verskillende kerke behoort? Ek vind dit verkeerd om weer gedoop te word as ek oorgaan AGS kerk toe omdat sy my vriendin is. In die Bybel staan daar geskrywe daar is net een Here, een geloof en een doop. Dan kan ek mos my nie weer laat doop nie of is dit maar net die inseëning wat die NG kerk doop. Babadoop is mos verbondsdoop en grootdoop soos die AGS kerk is die doop van die gelowiges die bekeringsdoop. Ek was vanoggend saam met my vriendin kerk toe om te sien hoe die lidmate gedoop word. Dankie

 

Antwoord:

[Die antwoord op hierdie vraag moet saamgelees word met ander antwoorde oor doop op die webblad.]

Prof Jan van der Watt antwoord:

Ek gaan die vraag beantwoord of daar moeilikheid gaan kom as hulle aan twee kerke behoort.

ʼn Mens word natuurlik nie deur die kerk gered nie, maar deur geloof in Jesus. Tog speel die kerk ʼn belangrike rol in ons alledaagse lewe en veral in ons gesinslewe. In ʼn gesin doen die gesin gewoonlik dinge saam. As die ma en pa aan twee verskillende kerke behoort, kan dit probleme veroorsaak. Veronderstel nou Sondag kom en daar moet besluit word na watter kerk toe gegaan moet word, kan daar altyd spanning ontwikkel. Uiteindelik moet daar ook besluit word of die kinders kategese of Sondagskool toe moet gaan – na watter Sondagskool moet gegaan word. Daar kan ook oor dinge soos die doop probleme onstaan – in watter kerk gaan daar gedoop word en as die kerke nog oor groot of kleindoop verskil is die gevaar vir moeilikheid nog groter. So kan ons aangaan met die opnoem van plekke waar probleme kan ontstaan. Dit is nie ʼn ideale situasie nie en vra vir besonder volwasse persone om dit te hanteer. Daarom sal daar goeie afsprake tussen die twee ouers moet kom oor hoe presies alles gereël gaan word, anders moet julle julle maar voorberei vir baie gevegte, veral op Sondae en dit wil niemand hê nie.

 

Outeur: Prof Jan van der Watt

image_pdfimage_print

You may also like...