Volg My (3)

image_pdfimage_print

 

What we live is what we really believe. Everything else is just so much religious talk – Vance Havner

 

Volg My (3)

David Platt het ‘n kort boekie: What did Jesus really mean when He said: Follow me? geskryf. Ek gaan ‘n paar blogs aan hierdie boekie spandeer.

 

Hoe word ek ‘n volgeling van Jesus? Hoe word hierdie verlossing ‘n werklikheid in my lewe? Jesus begin sy bediening met die woorde: Bekeer julle. Dit ook wat Johannes die Doper ter voorbereiding van Jesus se koms verkondig het. Dit was ook die basis  vir die eerste Christelike preek – dié van Petrus op pinksterdag.

 

Bekering behels ‘n elementele transformasie in iemand se hart, verstand en lewe. As mense hulle bekeer, draai hulle deur 180 grade om. Van nou af dink hulle anders, voel hulle anders, glo hulle anders, leef hulle anders en het hulle anders lief. Toe Jesus sê “bekeer,” praat Hy met mense wat teen God in opstand was. Hulle vertrou op hulleself vir hulle verlossing. Jesus se oproep was dus dat hulle sonde moet verwerp en ook alle vertroue op hulleself vir hulle verlossing.

 

Bekering beteken ek verwerp ‘n lewenswyse en vervang dit met ‘n nuwe lewenswyse. Baie Christene glo dat as ons sondes vergewe is, is alles reg. Maar as daar nie ‘n ware opregte verandering in ons lewens is nie, is dit nie voldoende nie.

 

As ek na Jesus kom, vergeef Hy nie net my sonde nie, maar Hy vul my ook met sy Gees. Dit is die boodskap van die Christelike geloof: Jesus het vir jou gesterf sodat Hy in jou kan leef. Hy verbeter nie my ou natuur nie – Hy gee aan my ‘n volledige nuwe natuur. Alles wat aan Hom behoort, word nou joune. Sy geregtigheid verplaas jou ongeregtigheid; sy Gees vul jou gees; sy liefde word jou liefde; sy vreugde word jou vreugde; sy begeertes word jou begeertes; sy wil word jou wil; sy mag word jou mag. Die Christelike lewe is die uitlewing van die inwonende Christus. Dit is wat dit beteken om Jesus Christus te volg.

 

Kos dit iets om Jesus te volg? Daarna kyk ons volgende keer.

 

image_pdfimage_print