4 November: Jou geestelike skip is al hier. – Jan van der Watt

image_pdfimage_print

Heb 9:1-14 (fokus 9:11-14)

My ouma het altyd gepraat van haar skip wat gaan kom. Oor die skip met sy onbeskryflike skatte het ek my kinderdae om gedroom. Want as die skip kom, het my ouma gesê, sal sy vir my alles koop wat my hart begeer. Ons moet egter geduldig wag… Die skip het toe nooit gekom nie.

Maar ʼn ander skip het wel gekom… God se skip met sy onbeskryflike skatte. Ons kan maar om die skip saamdrom, want God nooi almal uit om te kom help met die aflaai. Jesus is die Kaptein van die skip en Hy het die skatkiste op die skip oopgegooi vir ons om te kom haal wat ons wil hê. Ons hoef dus nie meer te wag vir alles wat ons hart begeer nie. Ons het dit. Ons kan dit by Jesus gaan haal; Hy het dit vir ons gebring (9:10, 12). My ouma het my ook van hierdie skip vertel… en hierdie skip het gekom, vir my ook. Vandag nog help ek om af te laai.

Tussen al die skatte wat Jesus vir ons gebring het, skitter die grootste skat – “Hy het dit vir ons moontlik gemaak om vir altyd by God te wees” (9:12). Nie meer arm en sonder ʼn toekoms nie, maar ryk en met ʼn toekoms saam met die Here – dit is die verskil wat Jesus kom maak het.

Waarom wag vir die aardse skip wat moet kom? Die hemelse een is klaar daar.

image_pdfimage_print

You may also like...