Gewoontes van ongelukkige mense

image_pdfimage_print

 

I would not give a single one of my sermons, one of my lectures, one of my writings, one of my Our Fathers—indeed, whatever small work I have ever done or will do—in exchange for all the goods of the world. In fact, I hold one of these to be of more worth than my bodily life, which is and should be of more worth to each person than the whole world. For if it is a good work, then God has done it through and in me. If God has done it and it is God’s work, what is the whole world in comparison with God and His work?* – Martin Luther

 

Gewoontes van ongelukkige mense

Die Huffington Post het die sewe gewoontes van kronies ongelukkige mense gepubliseer. Hulle is:

  • Jy glo dat die lewe hard is.
  • Jy glo dat meeste mense nie vertrou kan word nie.
  • Jy konsentreer op wat verkeerd is in die wêreld teenoor dit wat reg is.
  • Jy vergelyk jouself met ander; jy is jaloers.
  • Jy probeer om jou lewe te beheer.
  • Jy kyk na die toekoms met vrees en bekommernis.
  • Jy vul jou gesprekke met skinderpraatjies en klagtes.

 

As ek na hierdie lysie kyk, kan ek maar net sê: Skuldig.

 

image_pdfimage_print