Hoe kry ek wysheid? (5)

image_pdfimage_print

Hoe kry ek wysheid? (5)

Dan sal julle my roep en ek sal nie antwoord nie, hulle sal my soek en my nie kry nie. Julle het ‘n afkeer van kennis gehad, julle het geweier om die Here te dien (Spreuke 1:28 – 29).

Omdat wysheid nie deur die verkryging van kennis kom nie, maar deur lang ondervinding en nadenke, is dit ‘n proses wat jare neem. Wat gebeur a jy voor ‘n krisis wat groot onderskeidingsvermoë en selfbeheer vereis, kom? As jy nog nie die gewoontes van wysheid geleer het nie – om in Christus te rus om keuse tussen goed, sleg en die beste te onderskei nie, kan jy dit nie oornag ontwikkel nie. Jy kan tog nie oornag vir die Olimpiese Spele voorberei nie.

The grace of God is as necessary to create a right temper … on the breaking of a china plate as on the death of an only son. There are points of no return, when the storm is upon us; it is too late to seek shelter. Moments of decision pass and are gone forever. Timing is all.  John Newton).

Net as ons genade en wysheid in kleiner daaglikse teleurstellings leer, sal jy gereed wees vir die groter krisisse. Jy kan hulle nie skielik oornag ontwikkel nie.

Spandeer jy tyd aan die ontwikkeling van wysheid? Hoeveel beplande tyd spandeer jy aan Bybelstudie en persoonlike aanspreeklikheid met Christen vriende.

Ons weet dat die Here ons nie bo ons kragte sal versoek nie I1 Korintiërs 10:13). Maar ek kan nie al die geestelike wapenrusting wat God voorsien (Efesiërs 6:10-18) aantrek nie en dan plaas ek my in ‘ posisie wat vir my skade kan bring. Gee vir my die regte ding: die wysheid verkry deur harde werk. Is jy bereid om alles te doen wat nodig is om dit te ontvang?

 

image_pdfimage_print