My roeping en tydsberekening

image_pdfimage_print

Iemand vra vir John D. Rockefeller Sr hoeveel geld nodig is om ‘n mens gelukkig te maak. Sy antwoord: Just a little bit more.

My roeping en tydsberekening

As jy iets wil bereik, is tydsberekening baie belangrik. As  jy die regte ding op die regte tyd doen, is die moontlikheid van ‘n positiewe effek net soveel groter. Daar is ‘n paar temas in Jesus Christus se onderrig  wat belangrik is vir ons tydsberekening:

 

  • Roeping beteken ek het vertroue in God – ek glo in Hom en ek is nie bang nie. Hoekom? Want Hy weet wat ek nodig het. Ons het net nie die kennis en wysheid om onder alle omstandighede die tye reg te lees nie. Dit is belangrik om daarop te let dat sy tydsberekening dikwels van ons tydsberekening verskil. As dit kom by tydsberekening moet ons toelaat dat God besluit.
  • Roeping beteken ek is gereed. Ons moet te alle tye waaksaam wees. Ons weet dat Jesus gesê het dat ons die tyd van sy wederkoms nie weet nie. Gereedheid beteken gehoorsaamheid; beteken my oë is altyd op Hom gerig.
  • Ek kan nie my hand op die ploeg hou en aanmekaar omkyk nie. Roeping is ‘n besluit om God onvoorwaardelik te gehoorsaam. Ek moet gereed wees vir die taak – geen voorwaardes nie.
  • Geen taak is bokant my vermoëns nie. Die Here het immers belowe dat as Hy my roep Hy vir my die krag wat ek vir die taak nodig sal hê, sal gee.

A stateman’s main task is to listen until he hears the rustle of God’s robe, then leap up and grab the hem of the garment – Bismarck.

image_pdfimage_print

You may also like...