‘n Profeet soos Moses (2)

image_pdfimage_print

Apparently it never occurred to the early Christians to question their belief in God or even God’s goodness because they were unjustly suffering for their beliefs. Rather, their faith gave them direction in the face of persecution and general misfortune. Suffering was not a metaphysical problem needing a solution but a practical challenge requiring a response. — Stanley Hauerwas

 

‘n Profeet soos Moses (2)

Ek sal ‘n profeet vir julle na vore laat kom, een van julle volksgenote. Hy sal soos jy wees. Ek sal my woorde in sy mond gee, en hy sal vir sy volksgenote alles sê wat Ek hom beveel (Deuteronomium 18:18).

Was al die profete in die Ou Testament maar net soos Moses nie? Daar was tog ander profete in daardie tyd – dink maar aan Aäron en Mirjam. God self maak dit duidelik dat Moses anders as hulle was. As daar ‘n profeet van die Here onder julle is, maak Ek My aan hom bekend deur visioene en praat Ek met hom in drome. Maar met my dienaar Moses is dit anders. Hy is die betroubaarste in my diens. Met hom praat Ek direk en persoonlik, nie in raaisels nie. Hy sien selfs die gestalte  van die Here (Numeri 12:6 – 8). Voor Moses se dood lê hy sy hande op sy opvolger – Josua. Maar dan lees ons: Daar het nie weer ‘n profeet in Israel opgetree wat soos Moses was nie. Die Here het hom gestuur om in Egipte al die tekens en wonders vir die farao en sy amptenare en sy hele land te doen. Moses het al die magtige dade, al die groot dade wat vrees inboesem, voor die oë van die hele Israel gedoen (Deuteronomium 34:10 – 12).

 

God het Moses as sy spesiale agent en sy wetgewer gebruik. Daarom sien ons dat al die latere profete die mense oproep om die wet van Moses” te volg. Hierdie profeet wat belowe word, sal ook as God se Middelaar dien. Hy sal met spesiale gesag van God toegerus word om opdragte aan mense te gee.

 

image_pdfimage_print