Psalm 119:40

image_pdfimage_print

The more we know of God, the more unreservedly we will trust him; the greater our progress in theology, the simpler and more child-like will be our faith.” –J. Gresham Machen

 

Psalm 119:40

Ek wil u bevele nakom. Hou my in die lewe, want U is getrou (NAV)

Gewis, ek het ‘n begeerte tot u bevele; maak my lewendig deur u geregtigheid (OAV)

Daar is net een begeerte in my hart: om te doen wat U sê. Beskerm my, want U doen wat U belowe (Die Boodskap)

 

Die King James Version begin hierdie vers met behold.

Dit is nie ‘n woord wat vandag nog algemeen gebruik word nie. Ons sou eerder sê: kyk. Die psalmis probeer hier God se aandag trek. Sê ons ooit vir God: “Kyk. Ek het ‘n begeerte tot u bevele?” Sê ons ooit: “Kyk, God, ons verlang na U en u woord?”

 

In 119:20 het ons gelees: Ek kwyn weg van verlange na u bepalings. Jy verlang nie na God se bevele of bepalings as jy nie werklik ernstig is nie – as jy nie werklik ‘n verterende passie daarvoor het nie. In 119:37 het ons gelees: Laat my leef op die weg wat U aanwys. Hier vra die psalmis basies dieselfde ding. Vir die psalmis is God alles in sy lewe – God se woord en God se wette.

 

Hierdie is die laaste vers in die He gedeelte van Psalm 119.

 

image_pdfimage_print

You may also like...