Skape en bokke

image_pdfimage_print

 

The proud person always wants to do the right thing, the great thing. But because he wants to do it in his own strength, he is fighting not with man, but with God – Soren Kierkegaard

 

Skape en bokke

Matteus 25:31 – 46 is deel van Jesus se profetiese rede. By die laaste oordeel sal Jesus die skape en die bokke van mekaar skei. Daar is twee dinge wat uitstaan.

  1. Daar is sekere dinge wat die skape gedoen het wat die bokke nie gedoen het nie. Jesus noem ‘n paar dinge: Ek was honger, en julle het My iets gegee om te eet; Ek was dors, en julle het My iets gege om te drink; Ek was ‘n vreemdeling, en julle het My gehuisves; Ek was sonder klere en julle het My klere gegee; siek, en julle het My verpleeg; in die tronk en julle het My besoek. Wat opvallend is, is dat hierdie nie buitengeone dinge is nie, maar gewone dinge.
  2. Die bokke het dit nie gedoen nie – hulle het nie die geringes raakgesien nie. Hulle sien nie hierdie klein liefdesdade raak nie. Hulle soek iets wat die wêreld ernstig sal opneem – buitengewone dinge; dinge wat almal sal raaksien. Hulle geestelike ambisie is groot. Kyk net na Jesus se reaksie: Gaan weg van My af, julle vervloektes!

 

Jesus Christus prys die skape vir oënskynlik klein dade, maar Hy sien die onderliggende trou raak. Een interessante aspek is dat die skape nie eers hierdie dade onthou het toe hulle daarvoor aangeprys word nie: Here, wanneer het ons U …

 

image_pdfimage_print