Teologie teenoor God

image_pdfimage_print

“When Christ is Lord, nothing is secular.” John Stott

 

Teologie teenoor God

In sy boek (Killing Calvinism) skryf Greg Dutcher dat daar ‘n neiging by Christene is om meer beïndruk met hulle teologie as met God te wees. Hierdie is ‘n versoeking wat vir alle godsdienste geld – nie net vir Calviniste nie. Luister net na hierdie gebed van hom:

  

Almagtige God,

Dankie dat U aan my oë, ore, ‘n geheue en ‘n intellek gegee het. U  stel my in staat om die wonder van u soewereine genade dwarsdeur die wêreld raak te sien. As U my nie gekies het nie, sou ek nie u kind gewees het nie. As u my nie eerste liefgehad het nie, sou ek U nooit liefgehad het nie.

 

Mag ek nooit meer beïndruk wees met die teologie wat my hierdie dinge duidelik laat sien as om vir U te sien nie. Vergewe my vir die kere toe ek my verstaan van U ‘n afgod gemaak het.

 

As ander my sien, mag hulle ‘n persoon wat oorweldig deur u heerlikheid en nederig voor u genade staan, sien.

 

Om Jesus se ontwil.

Amen

 

 

image_pdfimage_print