Verheerlik die Here

image_pdfimage_print

‘Twas much that man was made like God, long before. But that God should be made like man, much more – John Donne

 Verheerlik die Here

Een van die aangrypendste gedeeltes in die Ou Testament is Hanna se gebed in 1 Samuel 2. Samuel is gebore en word nou na die tempel geneem: Ja, van die Here het ek hierdie kind afgesmeek, en nou sal hy sy lewe lank iemand wees wat van die Here afgesmeek is.  Daarna volg haar gebed waarin sy die Here verheerlik. Wat gebeur as ons die Here verheerlik? In Hanna se gebed kry ons ‘n paar gevolge:

 

  • Ek is sterk in die Here – die Here gee vir my krag.
  • Ek lag my vyande uit, ek is bly oor die uitkoms wat U gegee het – ek het vertroue; my vyande maak my nie bang nie.
  • Ek lag my vyande uit – ons is vol vreugde in God.
  • Daar is geen rots soos ons God nie – Hy is ‘n rots vir ons ook in tye van gevaar.
  • Julle moenie in hoogmoed bly praat nie, en aanmatigende dinge sê nie – trots en meerderwaardigheid is nie deel van ‘n Christen se gesprekke nie.
  • Hy laat die geringstes uit die stof opstaan, Hy hef die armes op van die ashoop af.
  • Hy beskerm sy troue dienaars op hulle pad.

 Wat ‘n ongelooflike God dien ons.

image_pdfimage_print

You may also like...