Waar is God?

image_pdfimage_print

 

I cannot have God in my heart if he is not in my head. Before I can believe in, I must believe that. —R.C. Sproul

 

Waar is God?

Hierdie is vrae waarmee Job gestoei het (23:1 – 9). Waar is God? Wat doen Hy? Soms is dit ook ons vrae. Soms antwoord ons maar soos Job: As ek maar geweet het waar om God te vind. Maar Job kom met ‘n baie beter antwoord na vore: Hy ken my pad (Vers 10a). Hy weet waar ek is en waarheen ek op pad is. Ek hoef nie te weet nie, solank as Hy net weet nie.

 

God weet ook wat Hy doen: As Hy my toets, is ek so suiwer soos goud (vers 23b).

  • Hy toets my – soos ‘n ambagsman sy werk tot die perke toets, want hy het vertroue in sy werk, toets God ook vir ons.
  • Hy is besig om ons te verbeter – soos ‘n goudsmit hou hy die horlosie en die termostaat dop. Hy weet presies hoe lank en hoe warm hy my in die vuuroond kan hou om my soos goud te suiwer.

 

God weet waar ek is en Hy weet wat Hy doen.

 

image_pdfimage_print