Abraham Lincoln en die slavin

image_pdfimage_print

 

Eschew effectiveness. Cling to faithfulness. – A. Swoboda

 

Abraham Lincoln en die slavin

Eendag koop Abraham Lincoln vir hom ‘n slavin op die markplein.  Hy koop die slavin en loop toe weg – hy los haar net daar. Hy het haar gesien en wou haar vrystel.

Sy hardloop agter hom aan en sê: “U het my gekoop. Wat verlang u van my?”

Lincoln antwoord: “Jy is vry. Ek wou jou net van jou slawebande vry maak. Jy is vry om te doen net wat jy wil – dit is immers die definisie van vryheid.”

 

Die slavin: “Vry? Vry om te doen net wat ek wil?”

Lincoln: “Ja.”

Sy: “Vry om te wees net wat en wie ek wil?”

Lincoln: “Ja.”

Sy: “Vry om te gaan net waar ek wil?”

Lincoln: “Ja.”

Met ‘n glimlag sê sy: “Omdat ek waarlik vry is om te doen wat ek wil, wil ek vir jou volg!”

Is dit nie wat met ons gebeur nie? As ek waarlik verstaan hoe groot God se genade aan my is, kan ek nie anders as om Hom te volg nie.  Omdat God sy Seun vir my gegee het, kan ek nie anders as om my lewe vir Hom te gee nie. Ware genade beteken dat God ons liefhet net daar waar ons is, maar genade het ons te lief om ons net daar te los. God maak ons vry. Dan moet ons soos die slavin reageer: “Omdat ek waarlik vry is om te doen wat ek wil, wil ek vir U volg!”

image_pdfimage_print