Hoe definieer jy sukses?

image_pdfimage_print

God doesn’t need our consent in order to govern us. He made us. —RC Sproul

Hoe definieer jy sukses?

As jy op Amazon soek vir “hoe om te slaag” gaan jy meer as 27000 antwoorde kry. Daar word baie oor sukses geskryf, maar dikwels help dit ons nie. Baie mense sukkel met wat sukses werklik is. In die kerk meet ons ongelukkig sukses dikwels aan getalle: erediensbywoning, begroting, ens. Die vraag wat ons moet vra, is: Hoe definieer God sukses?

  • Vir God is sukses getoue gehoorsaamheid

Vir God gaan sukses daaroor dat ek my aan Hom oorgee en sy pad loop – maak nie saak wat die getalle is nie. Ons stel God tevrede as ons geloof beoefen in ons najaag van sy koninkryk. As ons Hom gehoorsaam, maak nie saak wat ons moet opoffer of selfs persoonlik ly nie, sê Hy vir ons: Mooi so! Jy is ‘n goeie en getroue slaaf (Matteus 25:21).

  • In God se koninkryk beteken sukses dat ek my swakhede aanvaar

Meeste suksesvolle mense sal erken dat hulle ander mense op hulle reis nodig gehad het. Baie van ons besef ons kan nie alles alleen doen nie. Baie mense glo egter dat om suksesvol te wees hulle onafhanklik moet wees. Verkeerd. As ons werklik sterk wil wees, moet ons besef hoe swak ons is – dat ons ondersteuning nodig het; ons het God se hulp nodig. Soos lote moet ons in die ware wingerdstok bly (Johannes 15). My krag kom juis tot volle werking wanneer jy swak is … want as ek swak is, is ek sterk (2 Korintiërs 12:9 – 10). Sukses beteken nie dat ek my swakhede ontken nie – ek aanvaar dit in nederige afhanklikheid van die Heilige Gees.

  • Met God word sukses deur ons volharding gemeet

Dit gaan meer oor die reis as die finale bestemming. Ek het die goeie wedloop afgelê; ek het die wenstreep bereik; ek het gelowig end-uit volgehou (2 Timoteus 4:7). Diegene wat waarlik suksesvol is, is diegene wat die wedloop met volharding hardloop (Hebreërs 12:1 – 2).

Een van ons probleme is dat ons sukses definieer volgens die kultuur van die wêreld – en dan moedeloos word. Ons het ‘n ander perspektief nodig: wat is God se doelwit vir my lewe?

image_pdfimage_print

You may also like...